Kuća zdravlja

Telefoni

060/3576999 i 065/8576999

Email

cpaorganic @ gmail.com

Do Podrinja se, iz Beograda, danas najbrže stiže autoputem Miloš Veliki. Kod isključenja za Lajkovac napušta se autoput i stiže se u Valjevo. Putokazi dalje vode ka Bajinoj Bašti, a prolazi se pored divnog odmorišta sa restoranom Platani. Na usponu ka Debelom brdu smešteni su valjevski manastiri – Pustinja, Gračanica i Jovanja. Put dalje nastavlja do odmorišta Gnila Priseka, gde svima, pri pogledu na Drinu zastaje dah. Kolorit Podrinja, prelepa priroda, česti izvori vode, ambijentalne kuće i imanja prate nas na silasku u Rogačicu. Ovde se odvajaju putevi za Ljuboviju i Bajinu Baštu, a onaj treći, pravi, vodi nas ka Užicu. Odatle, na nekih 12 km, posle mesta Kostojević, stiže se u Dub. Tu nas čeka tabla koja nas upućuje uzbrdo, gde se posle 1,5 km stiže do Kuću zdravlja. Od Beograda do Duba iza nas je ostalo oko 170 km.
Dub je selo koje se prostire na obroncima planine Jaorina. Leži na rečici Derventi na 420 m n.v.. Sa leve strane nalaze se zaseoci Gradina, Popovići, Pejići, Matići i Burmazi, a sa desne su samo Petronijevići.
Dr Milovan Hadži Milošević je baš tu, u Petronijevićima, na 680 m n.v, sagradio porodičnu kuću pored svoje rodne kuće.
Vratio se iz Beograda, kada mu je konstatovana bolest srca i kada je umesto operacije rešio da zdravlje uzme u svoje ruke. Tada još nije imao nameru da napravi ono što je do sada stvorio, pa je i kuću dimenzionisao za potrebe svoje porodice. Rezultati tretmana koje je primenjivao na sebi dali su vidljive i opipljive rezultate. Rešio je da sve ono što je naučio i na sebi primenio prenese drugima. Tako je nastala Kuća zdravlja, edukativni centar Dr Milovana Miloševića.
Kuća zdravlja registrovana je 19.11.2009. sa zvaničnim nazivom „Centar za prirodne alternative“. Maksimalan broj edukanata koji u jednom trenutku mogu tu da borave je 6, smeštenih u 3 kategorisane dvokrevetne sobe, svaka sa svojim sanitarnim čvorom. Na istom spratu nalazi se i dnevni boravak. Pored kuće nalaze se organske bašte pod otvorenim nebom i u plastenicima, a poviše kuće je bazen sa letnjikovcem i vidikovac.
U jednom intervjuu, Prof dr Vuk Stambolović je za Kuću zdravlja rekao:
To je prava civilizacijska oaza!!!
Sve što ovde možete da vidite, sve što je kolega Milošević na ovom mestu stvorio, sve to predstavlja pravi užitak za oči. Beskrajno zelenilo i mir, posebno za one koji dolaze iz gradske pustinje. A u okviru tog zelenila i mira na dohvat vam je šuma, gde osećate njene mirise, zvuke i sve druge poruke i prepuštate se njenim dugim vibracijama.
U ovoj civilizacijskoj oazi mali tim koji je kolega Milošević okupio, i ljudi koji dolaze ovde da provedu neko izvesno vreme, stvaraju malu zajednicu koja pulsira na svoj specifičan način. Užitak zaokružuje opremljena mala biblioteka u kojoj, izborom odgovarajućih knjiga, možete da odaberete kako ćete ubuduće sami da brinete o svom zdravlju.

Pozdravite se sa tegobama i očistite organizam